Slimme Routeringen

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik hier?

De slimme routering wordt geactiveerd binnen de Belgroep. Op basis van data en onze techniek maakt het mogelijk door een inkomend gesprek te routeren naar die persoon die het laatste contact heeft gehad met de beller. Is de belgroep ingesteld met Gebruikers dan zoekt de slimme routering de juiste bestemming van de Gebruiker. Was het eerste gesprek aangenomen op een vast toestel en is de bestemming daarna de Webphone, dan gaat het gesprek ook naar de Webphone. Wordt het inkomende gesprek niet beantwoord binnen een bepaalde rinkeltijd, dan wordt uiteraard de gehele belgroep gebeld.

Goed om te weten

Het kan zijn dat tijdens de slimme routering toch 2 bestemmingen worden gebeld, dit omdat de score van deze 2 bestemmingen erg dicht bij elkaar liggen.

Het aanbieden van een inkomend gesprek gaat eigenlijk in drie stappen / groepen. Groep 1 bevat de meest geprefereerde bestemmingen (gaan onmiddellijk over), groep 2 bevat minder geprefereerde bestemmingen (gaan over na 1/3 van de rinkeltijd van de belgroep) en tenslotte worden in groep 3 de resterende bestemmingen in de belgroep gebeld (gaan over na 2/3 van de rinkeltijd). Er is geen onderbreking van het overgaan tussen de groepen. Dus als het gesprek in groep 1 niet wordt opgenomen, worden de bestemmingen van de tweede groep aan het gesprek toegevoegd zonder dat het overgaan van groep 1 wordt onderbroken. Hetzelfde geldt voor groep 2, zij blijven overgaan als groep 3 aan het gesprek wordt toegevoegd. Wanneer in de eerste groepen niemand beschikbaar is of alle groepen het gesprek weigeren, wordt meteen doorgeschakeld naar de volgende groepen.

;